HRM

Ondernemingen erkennen dat medewerkers een beslissende succesfactor zijn. Immers, het succes van de onderneming hangt af van de juiste medewerkers op de juiste plek. Een groot deel van de tijd zijn HR–medewerkers bezig om gegevens van verschillende formulieren, e-mails of spreadsheets over te nemen. Onze oplossing voor personeelsmanagement stroomlijnt, verheldert en ondersteunt elk HRM-aspect. Vanaf het moment dat een medewerker in dienst treedt tot de laatste werkdag. Er is een volledig digitaal medewerkerdossier beschikbaar en medewerkers kunnen zelf hun gegevens beheren op een beveiligde locatie. Zo heeft u meer tijd voor de strategische kant van HRM in uw bedrijf.

Onze HRM-oplossingen helpen u zoveel mogelijk rendement uit uw medewerkers te halen. Volg, begeleid en stimuleer uw medewerkers. En maak van uw organisatie een aantrekkelijke werkgever.

Gestructureerde informatie
HRM draait om medewerkersinformatie. Alle informatie over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling en re-integratietrajecten legt u eenvoudig vast. Volg uw medewerkers via het digitaal medewerkersdossier. De gegevens worden goed beveiligd opgeslagen. En u heeft één bron met gestructureerde informatie.

HR processen transparant
U vraagt zich af of functioneringsgesprekken hebben plaatsgevonden. Managers willen weten of de vacature op hun afdeling al extern is gepubliceerd. Voorkom dergelijke vragen of beantwoord deze direct. Door uw HR-processen te structureren en deze te volgen. En activiteiten direct onder te brengen bij de juiste persoon. U en uw collega’s krijgen hierdoor snel antwoord en zijn tevreden.

Betrek uw medewerkers
Maak uw medewerkers deelgenoot van het HR-proces. Zo verleent u goede service en bespaart u zelf tijd. Uw medewerker vraagt zelf het eigen verlofsaldo op en vraagt een vrije dag aan. Op elk gewenst moment en vanaf elke locatie. En de manager keurt deze al dan niet goed. Verantwoordelijkheden vallen op de juiste plaats. Medewerkers lezen graag het organisatienieuws en vinden zelf relevante informatie. Zo houdt u meer tijd over om uw medewerkers te adviseren en gefundeerd HR/beleid te maken.