Tacton

State of the art sales configuration zorgt voor omzetgroei

Tacton Configurator verbetert en automatiseert het verkoopproces bij bedrijven die klantspecifieke producten leveren en/of produceren.
Web-based configuratiesoftware voor automatische calculatie, offertes, orders (verkoop, productie, inkoop), stuklijsten en ERP / PDM systeem integratie.
Wij kunnen uw bedrijfsprocessen op twee manieren verbeteren en automatiseren: enerzijds door het verhogen van de omzet met geautomatiseerde product configuratie in het verkoopproces en anderzijds door het verlagen van de kosten met geautomatiseerd customizen in het ontwerpproces.

Tacton Configurator: De verkoop tool voor customized producten

Impressie Tacton Sales Product Configurator Exact Synergy Globe Next

 

Tacton sales en product configurator biedt voordelen

 • Uw sales team heeft minder kennis van de producten nodig. Alle benodigde productkennis wordt opgeslagen in de configuratiesoftware.
 • Uw verkoop binnendienst krijgt meer tijd, omdat de vertegenwoordigers niet meer zoveel hulp nodig hebben als voorheen. Dit betekent dat sales support zich meer kan richten op meer dringende (en stimulerende) behoeften die uw organisatie heeft.
 • De configuratiesoftware werkt als trainer en is de bron voor alle updates, waardoor nieuwe vertegenwoordigers sneller productief worden. Uw gehele sales team is altijd up-to-date van alle nieuwe producten en product updates.

U en uw sales team beleven fantastische resultaten

 • Kortere verkoop cycli leidt tot meer referenties per jaar en per verkoper. Dit leidt op zijn beurt tot een hogere omzet.
 • Complete professionele offertes sneller dan uw concurrentie, wat leidt tot een hogere hit rate, wat op zijn beurt leidt tot een hogere omzet en een groter marktaandeel.
 • Het sales team zal meer zelfstandig te werken, met minder steun van technische vakmensen en werkvoorbereiding. Dit leidt tot een hoger aantal offertes per jaar en een lagere kostprijs van de omzet. Dat resulteert in een hogere omzet en hogere winst.
 • Nieuwe vertegenwoordigers zijn onmiddellijk productief, waardoor uw sales team in een hoger tempo is uit te breiden. Dat resulteert in hogere opbrengsten.
 • In control on profit(het optimaliseren van de offertes en sturen op uw gewenste marge) resulteert in hogere winsten. Onze sales configuratiesoftware helpt u bij:
  • Maak kennis met de klant en zijn/haar wensen.
  • Blijf binnen het budget van de klant en maximaliseer uw eigen marge op hetzelfde moment.
  • Betrek uw klant in after sales diensten op hetzelfde moment als je de eerste offerte aanbiedt.

Tacton helpt bedrijven op drie manieren aanzienlijk

Sales configurator helpt iedereen alles te verkopen in alle markten, verhoogt de hit rate van offertes en verkort de verkoopcyclus.
Product configuratie lost de gemeenschappelijke uitdagingen waarmee verkooporganisaties te maken hebben:

 • Offerte voorbereiding kost te veel.
 • De hit rate is te laag.
 • Het is moeilijk om de klant te betrekken bij after sales diensten.
 • De vertegenwoordigers hebben te weinig kennis van de producten en vereisen veel ondersteuning van de verkoop binnendienst, die leiden tot lange doorlooptijden en een duur verkoopproces.
 • De verkopers zijn verspreid over verschillende regio’s, waardoor het moeilijk is om ze te trainen en ze allemaal op de hoogte te houden.
 • Slechte controle op hoe winstgevend elke offerte is en of de optimale oplossing is aangeboden.

Procesverbetering met Tacton

Met onze Sales Configuratie oplossing krijgt u een flow door uw hele bedrijf. Deze software vereenvoudigt en automatiseert het salesproces; onderhouden en toepassen van kennis die nodig is om de behoeften van klanten te analyseren, de oplossing te definiëren, en een voorstel te genereren om aan die behoeften te voldoen. Onze bedrijfssoftware helpt en begeleidt uw klanten bij het kiezen van het product of de oplossing die het best aansluit bij hun behoeften. Het kan gebruikt worden door de klant zelf als een e-commerce oplossing, of door verkopers die klanten actief begeleiden tot een aankoop beslissing.
Deze flow wordt soms verward met een Guided Selling oplossing. Guided Selling (bijvoorbeeld een DELL PC samenstellen) is een onderdeel van onze oplossing, maar de business software biedt meer toegevoegde waarde aangezien de flow uw hele bedrijf met elkaar verbindt.
Uw klanten krijgen een beschrijving van het product of de gekozen oplossing, maar ook de commerciële aspecten van het voorstel (prijzen, offerte, illustraties, lay-outs etc.). De technische specificaties van de oplossing (stuklijsten, routering etc.) worden ook gegenereerd en zijn op hetzelfde moment te gebruiken in productie en distributie (integratie Tacton met ERP bedrijfssoftware).
Na een vraag en antwoord spel met de klant worden automatisch de prijzen gecalculeerd, de offerte gegenereerd en een stuklijst samengesteld. Van klantvraag naar offerte neer verkooporder naar factuur inclusief productieorders en aansturing fabriek (inclusief afdelingen) en expeditie.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek?
Belt of mailt u ons gerust via 06-34693196 of info@in1go.nl.
Of vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op:

Uw email (verplicht)

Bel mij op nummer (invullen als u gebeld wilt worden)

Uw vraag